Sådan bruges NaviBlind-appen (version 2,0)

Oprettelsesprocedure

Er du ny bruger af NaviBlind, opretter du dig i appen på følgende måde:

 • Klik på knappen ”brugeroplysninger” og dernæst ”opret med AppleID”.
 • Udfyld formularen med de nødvendige oplysninger. Det er vigtigt at udfylde alle oplysninger, inklusiv adresse og telefonnummer. Derved bliver man registreret i vores bruger-database.
 • Klik på knappen “opret bruger” for at afslutte oprettelsen.
 • Tillad afslutningsvis adgang til notifikationer samt lokation- og datadeling med udvikleren (NaviBlind). På denne måde kan vi observere eventuelle fejl og lave rettelser. Endelig bruger vi notifikationer til at give dig besked, når dine ruter er klar.

Søgefelt og rutebibliotek

Nu er du oprettet og klar til at bruge NaviBlind. Når dine ruter er klar, kan du tilgå dem på følgende måde:

 • Find søgefeltet, som er ikonet til højre for knappen ”brugeroplysninger”. Dernæst kan du indtaste et eller flere nøgleord for din søgning. Klik efterfølgende på ikonet ”søg”, som er placeret nederst til højre på skærmen.
 • Til højre for søgefeltet finder du overskriften ”mine guider” og en liste over alle dine private ruter. Ruterne sorteres efter din startposition og geografiske placering. De nærmeste ruter vil fremgå først.
 • Når du har nået bunden af listen, finder du overskriften ”offentlige guider i nærheden”. Dette indikerer de offentlige ruter, som alle brugere har adgang til.

Klar til rutevejledning

Når du er klar til at gå en rute, vælges en rute fra listen, og enheden tændes. Derefter vil appen og enheden forbindes automatisk. Sker det ikke, kan du benytte ikonet ”genstart NaviCap”, som er placeret under ”brugeroplysninger” på appens forside.

Når appen og NaviCappen er forbundet, starter selve ruteinstruktionerne. Dette fremgår ved, at navigationsstemmen siger ”du er på ruten”. Derudover kan du se meddelelser for signalstatus og enhedens batteriniveau i nederste højre hjørne ved at swipe mod venstre fra funktionen ”visuelt kort”.

Følgende funktioner kan tilgås under rutevejledningen:

 • Visuelt kort – kan give seende personer mulighed for at assistere ved uforudsete omstændigheder såsom vejarbejde med mere.
 • Aktuel adresse – få oplyst, hvor du befinder dig på din rute.
 • Gentag sidste besked – få NaviBlind til at gentage instruktioner, hvis du ikke får alt med første gang.

Deling af ruter

Ønsker du at dele ruter med andre brugere af NaviBlind, skal du gøre følgende:

 • Stil dig på den/de ruter, du ønsker at dele. Ud for hver rute dobbeltklikker du på skærmen og lader din finger hvile på skærmen i 2-3 sekunder. Derefter åbnes en undermenu med følgende punkter:
 • Share this guide (del denne rute) – funktionen bruges, hvis du ønsker at dele en enkelt rute med modtageren.
 • Add this guide to share list (tilføj denne rute til delingsliste) – funktionen bruges, hvis du ønsker at dele flere ruter med modtageren. Et eksempel kunne være en tur/returrute mellem din adresse og en station.
 • Vælger du at dele en enkelt rute, kommer du videre til modtagerfeltet. Her indtastes en eller flere mailadresser til den/de brugere, som skal have din rute. Du kan tilføje flere mailadresser ved at klikke på ikonet ”add e-mail to invitation list” (tilføj e-mail til invitationsliste). Ikonet er placeret til højre for adressefeltet.
 • Du er nu klar til at dele din rute. Det kan gøres ved at trykke på ikonet ”send invitation”, som er placeret til højre for ”tilføj e-mail til invitationsliste”.
 • Hvis du vil dele flere ruter, tilføjes alle ruterne til invitationslisten ved at gøre som beskrevet ovenfor. Når alle ruterne er tilføjet, kan du finde invitationslisten ved at klikke på ikonet ”share invitation” (del invitation), som er placeret til højre for ikonet ”brugeroplysninger” i toppen af skærmen. Følg derefter samme delingsprocedure som beskrevet i de to forrige afsnit.

OBS – hvis du ønsker at se, om du har fået alle ruter og mailadresser med i din invitation, kan du tjekke efter under de to overskrifter, som er placeret til højre for ikonet ”send invitation”. De hedder henholdsvis ”send invitation to” (send invitation til) og ”guides to share” (ruter, der skal deles).

God fornøjelse! Vi håber, at du får nogle gode oplevelser med NaviBlind.